Mindegy a Hegy! Ha már mászni kell...

Jérike köve kirándulás, március 2

2014.03.04 18:58

No a Fennvaló kirendelte ezt a heti kirándulást is. Ambrus Jocóval kiötöltük hogy hadd menjünk a Jérike kövéhez. Ez a Nagysomolyó csúcsán van éppen, a csomafalvi részhez tartozik. (remélem)

Egészen kis Csavargó csapat gyűlt össze: Amjocóka, Csilla, Kicsiédesanyja (avagy Margit) Judell, és jómagam. Ferike nem jött, Réka igazolt hiányzó volt (beteglappal). Kiautóztunk a Nagylok felé a Magyar házig, ott leparkettáztuk az autóinkat.és nekiindultunk gyalog a fakitermelő úton az Aranyász felé .Volt néhány útelágazás szinte mindenhol a helyes irányt választottuk előbb-utóbb. Jocó megmutatta annak a fúrásnak a nyomait ahol aranyat szerettek volna találni a geológusok. Most bővizü forrás szakadt kifele a valamikori likból.

https://www.csomafalviturizmus.ro/csomafalvi-legendak

Innen már szinte mindig a helyes útat választva az elágazásoknál(vagyeztmármondtam?) hamarosan felértünk a hegygerincre. Olyan eppecsak időjárás volt pláne a gerincen igencsak csipett a szellő. Találkoztunk egy csomafalvi szintén ''hegybeteg'' csapattal, ők már ereszkedtek lefele a csúcsról. A Vithavasi túrapartnereinkre ismertünk bennük.Azt a sok medve és bocs nyomot keresztül kasul nem kell elfelejtsem. Itt még a tél volt az úr, helyenként vastag hóréteggel ami szerencsére elbírt minket. A Jérike (Jerika? Jerikó? ) köve az a Nagysomolyó csúcsán van kilátóval és métafával úgy ahogy illik, 1576 méteren. Lefele jövet a Nagysomolyó mezeje után beletaláltunk a kék sáv jelzésbe amelyik összeköti a Bucsin tetőt, Délhegyet, és azt hiszem Libán tetőt. Pikk-pakk odaértünk a Kicsisomolyó mezejére a hegyi menedékhez. A kis menedék igen jó állapotban van. Itt vettünk ''fel'' élelmet és némi folyadékot, nem kizárólag vizet persze. Megtekintettük a Szász Feri emlékére állított kaput és kopjafát, aztán ''lecsurogtunk'' az Aranyászra az autókhoz, és ki ki hazafelé vette az irányt. Képek itt vannak:

https://plus.google.com/photos/104636302249765475400/albums/5986251935663010369?banner=pwa

No mindenjóóót!

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode