Mindegy a Hegy! Ha már mászni kell...

Jézus lába nyoma

2013.03.18 18:41

A tegnapi napra egy kis Csomafalva környéki sétát terveztünk, és egy bútor hordást le az emeletről, amit persze nem annyira terveztünk, de hát lett.Reggel fél nyolctól kb. kilenc óráig lefogyattuk a költöztetést, turavezetőnk Ambrus Jocó felkérésére. Merthát mire jó a barát?? Erre is, no meg ''illározni''.

Nem sokal később ,úgy egy óra és 2-3 pohár pálinka múlva ,már poroszkáltunk az Akadán utcán a Veresvirág síparadicsom irányába. A hegy lába előtt elhagytuk autóinkat, és nekiláttunk a Délhegynek, felfelé a szikrázó napsütésben. Ropogott a hó a lábunk alatt mindegy ki mennyire volt súlyos, nem szakadt be alattunk.Jó bő minusz fok lehetett, ez persze senkit sem zavart, nagy volt a mozgáshiányunk úgy három -négy hét után. Eccerre nagy lett az éhség is no meg rágta bélést az áfonya. Az a tavalyi áfonya amit a másik Jocó barátunk gurított a szesz alá. Nem nagyon messze a sípályától tüzet rögrönöztünk, szalonnát, krokodilt, meg rákot sütöttünk. Az utóbbi kettő gumiból volt mielőtt megboldogultak volna az Ákos játékszerei voltak. Ezt a túravezetőnk pajkos komája, Zsidó csempészte a zsákba. Itt jelentettem be a társaimnak hogy készítettem rólunk ezt a blogot! Ez a hír erősen jó fogadtatásra talált az Ambrus Jocó részéről, aki rögtön azt állította hogy iktassuk be magunkat civil szervezetként! Ezekután hallgatagon bandukoltunk a Jézus Lábanyoma nevű hely felé.

Megcsodáltuk a többségünk által nem ismert helyet azt a nagy gömbölyded sziklát amiben ott van a Megváltó és a vele vándorló szamara lábnyoma, a monda szerint. No meg a kő tele van irva róvásirásos jelekkel is. Innen már szaporán emelgettük a bakancsokat a végig lejtőre tartó visszaúton, érintve a sípálya melett lévő kilátót. Az öt órácskát átölelő csavargás után Csomafalván Jocó a túravezetőnk vendégszeretetét élvezhettük. Innen kb 4 órás illározás után távoztunk. Hát ez volt a vasárnapi csavargásunk igaz története a teljesség igénye nélkül persze.

Nem tudom mi a történés de nem úgy tudok képeket beilleszteni ahogyan szeretném. Tehát további fotók a képgaléria menüben.

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode